Sfaturi pentru îngrijirea şi păstrarea florilor la buchet

– Acasă puneți provizoriu florile, așa împachetate cum sunt, în apă.
– Vaza pe care ați ales-o trebuie să fie curată, destul de adânca şi largă, pentru ca florile să poată respira în voie şi să absoarbă câtă apă au nevoie (recomandabil este ca apa să fie la temperatura camerei şi trebuie adăugat conservantul adecvat).
– Pentru a preveni formarea bacteriilor, toată verdeața aflată sub nivelul apei trebuie îndepărtată.
– Folosind un cuțit foarte ascuțit, într-un vas separat plin de apă (pentru ca aerul să nu pătrundă în celulele tijei) tăiați oblic circa 2,5 cm din acestea; supraviețuirea florii depinde de ajungerea apei până în vârful petalelor.
– Nu folosiți în niciun caz foarfeca! Tija nu trebuie niciodată ruptă, nici măcar cea lemnoasă! Îndepărtarea cojii de pe tijă scurtează viața florilor (liliac, trandafir etc.).
– Vaza trebuie așezată într-un loc răcoros, ferit de lumina de afară, de surse de căldură sau de ventilație.
– Întreținerea presupune schimbarea zilnică a apei din vază; puteți folosi şi un pulverizator cu apa.
– După 2-3 zile, tijele se scurtează din nou cu 2-2,5 cm, iar porțiunile uscate sau ofilite se îndepărtează. Pe măsură ce florile se împuţinează, mutați-le într-un vas mai mic.
– Pentru trandafiri: când trandafirii s-au ofilit prea repede, se cufundă complet într-un recipient cu apă şi se lasă cel puțin o oră sau mai mult, până îşi revin. Scurtați-le tijele înainte de a-i repune în vază. În general, floarea “cade” prematur din  cauza unei “pungi” de aer formate în tijă, dacă tăiatul nu s-a făcut sub apă.
– Apa din vază trebuie să fie mai rece la florile de primăvara şi la temperatura camerei pentru celelalte flori.

Sursa: https://anpc.ro/articol/371/comercializarea-plantelor-ornamentale

Imparte cu prietenii tai :

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email